You are currently browsing the monthly archive for August 2008.

dari dulu lg ak nk wat post ni..tp asyek t’tangguh sampai ak lupa. Al-kisahnya bila Zaim dtg carik ak mintak ditemankn dia carik laptop. Sempat la round2 tp x sompat nk tolong Zaim pilih yg mana plg sesway..sori Zaim..!! dipendekkn cerita..ini merupakn guide..khusus utk mereka yg memasg niat nk carik laptop.. moga b’manfaat.amin

B’cerita ttg laptop

ilmu ini hanya releven utk masa t’dekat sahaja lantarn dr kemajuan teknologi yg sgt pantas..buleh tahan plg lama pun 6 bulan.

Bg memudhkn sesiapa m’baca utk paham..ak akan pakai istilah ‘kampung’ rekaan sindri supaya kita suma senang.

mula2 skali ak nk senaraikn laptop2 yg masuk list dlm pcworld, dipecahkn pada 4 kumpulan,pilihlah ikut kesesuain serta gejolak di jiwa korg:

  1. Power Laptop– udah namanya power..mesti la yg jenis mantop mcm Iwan yg b’kuasa kuda punya..sesway utk org byk nk pakai editing@heavy task..juga utk org nk men game.
  2. All-Purpose Laptop– jgn silap gamak ini bkn tepung utk dibuat kueh tp Laptop yg sesway utk manusia2 pertengahan
  3. Ultraportable Laptop-jenis2 laptop ringan x ingat dunia..hati2 harga biasanya x ingat dunia(sori ye peminat Apple,macbook air x masuk list pun muahaha)
  4. Laptop Under 1000– kesempitan wang..poket b’lubang..jgn bimbg anda x diabaikn. Laptopnya ttp mantopp..

takat tu je dulu,pasal ak dh ngantu..esok nk drive g kl..post ni akan b’sambung lg..isu strusnya ialah ‘Troubleshooting’ iaitu permasalahan dari segi bahasa dimana istilah2 susah nk paham ni akan aku cuba simplify supaya korg buleh paham dgn lebih cemerlg bila baca article2 nih…

to be continued..

x tau nape..bila ak bukak blog org len..byk gak ak jumpa post “i miss kyuem” “miss u guys” bla bla..yet ak sindri, i can’t find that spot..that missing feeling. Terasa gak nak ..tp x leh. ak pun x tau pesal. Maybe coz’ ak mudah lupa kot..kata melayuu..

neway…obs yg ak baru pegi n balik pun ak dh lupa..kalo ingat pun mmg vague gle lah. mungkin pasal ak dh tua kot..dh nyanyuk. Tp mungkin gak pasal ak x de apa2 spesel yg bleh ak ingat. takde achievement,x de something really sweet to remember..kosong.

and why do i care of all dis thingy again??tah..dh tua kot(kan meor??)

pasal result lak..masa 7 aribulan aritu cuak gle..rasa nk meletop je jantung ak..tp dsbbkn result x kluar2 gak..maka feeling tu dh pun lemau..macam biskut raya x abes baki taun lepas. so?? apa nk jadi pun jadilah labu..pikir2 pun bkn dapat duit.

dh lama x wat update teknologi pelik2 dari negara manusia bermata sepet matahari naik nih. kali ni m’perkenalkn teknologi yg mampu membantu sekalian potato coach mahupun mereka yg terasa t’lebih hot pada bahagian b*ntot.

Produk keluarn syarikat Kochufuku, Suzukaze ini merupkn kusyen b’aircond dimana pengguna akan duduk t’lebih tinggi sket bagi membenarkn udara m’alir bwh tempat duduk.

alat nih bleh membantu mengelakkn kexselesaan tempat duduk disbbkn haba yg t’kumpul serta rembesan2 perspirasi. Bendealah ni turut dilengkapi teknologi latest bg memastikn penjimatn tenaga lbey kurg 5 posen je bg penggunaan sebulan,4 jam sehari pakai bateri Eneloop.

takat nih ada 3 model Suzukaze, Standard adalah bg basic model menggunakn super spacer layer. Bg yg high grade lak m’ggunakn double layer super spacer n turut dilengkapi suiz yg akan on/off automati b’gantung samada ada org duduk atas tu atau x.

satu lg model dikhususkn pada penggunaan kereta,dimana alat ni bleh diplugkn kt soket yg ada dlm keta tu.

pengakuan iklas..ak la akblur dlm blog milo..and skrg ak dh x blur, apa x nya..tentative x pnah nk baca,siap buleh t’tinggal kt umah abg ak lg..itu yg x tau mende tu isy2..

tp demi menceriakn suasana serta sbgai respon pada milo yg kata flamingo bunyi cam x best..sempat ak wat research jap

FLAMINGO BY THE LAKE

dioghang claim yg diorg ni 4 star hotel..antara list 4 star hotel len kt malaysia nih ialah Concorde hotel, Crown Princess hotel, Swiss Garden hotel..bla bla..letak hotel yg glamer je..yg nama x glamer x nk letak muahaha

berikut ialah gambarn hotel tu..itu pun kalo apa yg ak dapt ni gambar hotel yg kita nk pegi..tah2 hotel kita punya hotel kaput mana tah nama je bunyi nk dekat2..tah2 eja len flaminagoo ke hapa :p

harap2 x skdr cakap brapi lah yea..!!

x de apa nk cite..cuma tetiba terasa kosong hati ni….la ilaha illa anta..subhanaka inni kuntu minazzalimin

Moga Esok Lebih Baik Dari Hari Ini

August 2008
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Published Post