You are currently browsing the monthly archive for July 2008.

smlm ak menambhkn lagi aktiviti hidup dgn perkara peberet ak yakni makan2, ahli2 mkn(partner in crime) yg turut terlibat ialah aimran n meor muslih. mmg dh lama plan nk g mkn ni.tp disbbkn memasing cbuk maka x de la brapa sempat sgt nk kluar,,

lokasi makan..shogun kat OU. kedai ni sedikn makanan jpon secara buffet. knapa nk mkn buffet??sbb nk balas dendam kt tokey2 makanan jpon yg jual mahal x ingat dunia. sushi 2-3 ketoi pun dh bebelas hengget,sungguh x patut. maka kitsorg mengambil keputusan memastikn tokey kedai yg kitaorg masuk ini akan menangis penyesalan akibatmembiarkn setan2 buncit sekalian ni masuk..muahaha.

perkara pertama yg kitaorg sambar mula2 masuk sdah tentu sushi(takkan nk makan kopok lekor plak). maka menggunakn stategi telan mana2 yg kelhatan mahal dahulu..kitaorg pun amek la sushi tuna,salmon,unagi(belut),telor salmon, etc..masa tu tamago(telur) dh x layan krn berharga murah..muahaha. tutut menjadi mangsa ialah sashimi salmon pasal salmon mahal..uih2 materialistik btol.

2nd round menyaksikn acara lauk2 bergoreng plak..maka habislh udang2,ketam(softshell), serta ayam ayaman menjadi makanan ruji bak makan nasik. kitaorg masa tu dh mula sronok sbb bajet2 kitaorg makan 2 dh lbih byk dr yg kitaorg bayar.

Meor menjadi pencetus inspirasi apabila dia menggunakn teknik x follow table manners,iaitu mkn ikut sedap tekak..kejap starter,pastu dessert,pastu masuk main course blk..maka utk round2 strsnya, kitaorg pun telan sajalh ikut sedap tekak.begitulah berulg2 kejadian x snonoh selama 2 jam setengah mkn2(maksimum 3 jam). air plak byk disediakn oleh tokey kedai tp kitaorg bertahan dgn meminum ocha(teh hijau) yg suam2 kuku cekam serta pahit2 kelat. ini demi memastikn kitaorg x ter’overdose’ air yg akan menyempitkn ruang perut yg sedia ada. tp x taulh kedai tu efficient ke hapa..minum je skit ocha tu trus dia dtg refill,ikut kata meor tu gerak atur jahat tokey restoran supaya kitaorg cpt kenyang( sambil wat muka busuk penuh kontroversi).

hasilnya??

  1. kami kluar kedai dgn hati yg seronok dpt wat tokey tu rugi.
  2. kami berjaya berjalan beberapa puluh meter sblm terpaksa duduk semula..btol2 dh x larat nk jalan.
  3. keja kitaorg menguap je sepanjang masa pasal perut dh penuh..ngantuk la nk cari tilam.
  4. krn perut yg kenyang..hati kami pun girang

conclusion:

makan makanan jpon baik utk kesihatan??mungkin x jika makn seperti kami…Nat Geo ..’think again’

bermula dr hari pertama obs…kami mendapat kejutan demi kejutan..mcm AF plak rasanya. sampey je..terus kami diminta b’kumpul. brg2 trus disita seperti duit,IC, wallet, serta brg2 len lg. kejutan pertama ialah kamera dibenarkn utk dipakai. krn dalam borg ditulis alat elektronik x dibnrkn,maka berlakulah sedikit salahpaham. menyesallah ramai org pasal x bwk kamera.

beberapa hari b’lalu, kejutan2 masih menjadi dasar utama di kem ni..diorg x kasi tau apa yg bakal berlaku kecuali malam sblm atau jika program sblh petang..maka tengahari tu la br dia nk kasitau. aktiviti besar pertama ialah xpdc teluk Muroh, menuju ke camp site teluk penyalang. ak selaku parangman menjadi lead utama (padahal jd mangsa pertama..datng ghimau ke,ulau ke..ak gak jd mangsa). maka sronokla sipacat2 cilakak jumpa mangsa setelah sekian lama kebuluran. kalo ada tangan dh bertepuk tampar la gamaknya si pacat2 sekalian tu. ak yg x pakai stokin aru m’jadi mangsa utam..berdarah saja 3 tmpt, yg sempat ak tanggal 4 ekor, yg x prasan x tau brapa ekor.

sampai kt camp site,kami disambut pula dgn pasangan x gheti malu entah dari mana dok b’pacaran, main2 air tepi tasik. sblh malam pula menyaksikn nyamuk2 kureng ajar( codename: nyamuk hanjeng). kalo org nk tido dia main lak tepi telinga,cilakak tul. ak yg tido pakai long sleeve,siap b’litup muka lg,bgn je pagi esok..tekejut beruk dgn tangan yg penuh ngan bintik2 merah..parut dr serangan malam tu masih melekat sampai skrg.

to be continued..

muahaha..akhirnya dapat gak ak kembali ke comfort zone..x payah lg nk push to limit hapekebendealah tu. neway its really a gud xprience, x terbeli ngan wang ringgit..apa x nya..abeh itam mcm arang..dah la tuannya dh asal itam.

ak lak masih lg stay kt PJ, tunggu moc punya pasal. abeh moc baru balik kb kot. cite pasal obs x dapek ak update lg..nk tunggu gambar yg sedia sket tu. apa2 pun ak skrg amatlh menghargai apa yg ada..oh indahnya dunia

Moga Esok Lebih Baik Dari Hari Ini

July 2008
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Published Post