You are currently browsing the monthly archive for June 2008.

post dedication khas buat sahabat2 yg nk fly ke aussie, dengan harapan korg b’jaya & berbahagia dgn idp kt sana..sahabat lama dilupa jgn..sahabat yg baru dipinggir jgn.

ingatkn nk letak lagu ronan keating-if tomorow never comes..tp x dapek sbb suma lg yg ada kt playlist site dh kena remove, copyright punya hal la ni..punya la kedekut mat saleh ni,dh dapek duit b’juta hengget pun kemut lg

apa2 pun. ak mitak mahap bebanyak pada yg dh nk pergi..sori x dapek antar ke airport pasal kami bebudk PNB ada kursus obs. Best la korg dh dpt fly..ak gak yg t’umbg ambing x tau apa nasib..

make pong-(makè pæng) satu struktur ayat yg diguna masyrakat kelate bg menggambarkn seseorg yg t’induced utk melakukan perkara yg diminta/dilihat sekalipun perbuatan itu b’darjah bangang yg amat. kata sifat lain bg menggambarknnya ialah senang diperbodohkn/diperkotak-katikkn. Begitulah lbey kurang

Cerita ni berlaku around 2-3 ari lpas..time tu ak tgh naik kapcai tua bapak ak(plet DY, lbey kurg 14 taun dh umurnya). motor kalo dh tua byk la ragamnya..nk start susah la..rantai kendur la etc. Ak masa tu berenti kt traffic light,ada la sorg lagi mamat motor ni sblh ak.

Nk dijadikn cite, time lampu hijau mula b’kedipan, hujung kaki yg sudah b’pengalaman 6 taun ni secara automatik menghenyak lembut ttp kemas pada pendetak gear, apakn daya motor serba kaput ini enggan menerima input dr tuannnya dgn betul..menyebbkn gear masuk separa sedar. Aku yg sudah lama serasi dgn jiwa kapcai ini menyedari kecatatan mechanical yg berlaku,terus menghenyak pendetak gear sekali lg,masuk ke gear dua. Pendikit minyak dipulas perlahn agar x berlaku kejadian x diingini..tgh bandar ni beb..malu..

NASIBKU MALANG..

kapcai nan tua masuk angin,terus meradang dgn ganas,makan terjadilah satu aksi stunt tanpa sengaja..WHEELIE!!.(kejap je pun,x lebih sesaat,x pass nk panggil wheelie). mendarat dgn selamat,namun mamat yg kt sebelah td x semena2, mungkin krn t’cabar, turut melakukan aksi tersebut. ak yg kt blakang ni tetiba rasa geli hati, ye la x de niat pun nk wat..tetiba mamat ni lak t’hegeh2 gelabah nk wat..gelak besar la ak. Bkn apa, ak ni materialistik sket..kalo takat kapcai kokak,sori la ye..kau wat kasi terbang pun ak x heran..len la kalo bwk aprilla ke,harley ke..dgr bunyi start pun dh kagum. Maka mamat td tu lah yg buleh dikatakn make pong.. mungkin terasa dirinya sgt superior (lubang idung dh buleh jd spek rayben gamaknya) sekalipun ak yg memandg hanya tergelak besar dgn kebangangn yg ditunjuk.

Teringat lak time secondary skul dulu, ak masatu kt SIC(all boys). Adala bebarapa makhluk anak bilis ni yg perasan hebat/samseng(samseng besar ada kt skolah ak tp bukan la makhluk dlm cite ni). Dsbbkn ada beberapa skolah b’dekatan(SMSI-campur)(ZAINAB-All girls), maka mamat2 td ni nampak je pompuan terus x semena2 bertidak ganas,x pepasal tong sampah,pondok tepon,apa2 objek berdekatan la sng cite jd mangsa keadaan. Disertai juga suara kuat bercerita pasal benda2 yg diorg rasa macho..tarik p’hatian la sket(Linkin park kononnya dh brutal..bebudak katakn,kahkah). Ak yg memandg masa tu sengih sindri je..bajet brutal kot..ye la diorg wat suma tu base on pikirn diorg..bg diorg mcm tu la terror+cool+macho. padahal org len suma pandang sinis je termasuk la minah2 tu wakaka..

Moral: jgn ingat suma org mcm kita,sumthin yg kita rasa cool x semestinya bg org len..pikir dulu sblm buang..jangan make pong serta jd bangang.

Time ak tulis post ni,jam menunjukkan pukul 5.30 pg..br balik..lepak kt kedai ngan member2 tgk bola final euro. Keputusannya tgk la sindri dlm paper pg nanti..yg penting game yg sgt hampes & membosankn..tadak fight serta bolak asek bergolek kt tengah..

team germany

team spain

Banyak gak pemain yg dijangka mandul pasni(3 kalo x silap) akibat tekanan khusus pada anggota yg x bleh disebut kerana x lpas tapisan badan tapisan filem negara. Org yg menengok plak punya la ramai..penuh kawasan tu..untung tokey kedai tu. Tambah saket ati bila waitress yg wat keja bangang byk kali..amek order x tulis pastu x ingat..gedik2 wat muka x bersalah..apa x hanginnya..kena lak muka yg x seberapa. Muka cun perangai haram tahan la jgk..ni kes x sadar diri la ni.

Petang karang b’tolak ke kl..around pkol 3..pukul 5 bleh sampey kl kot..lusa bermulalh OBS anjuran PNB kesayangan. no komen. best ke idak abes nanti br tau. harapnya best. sepanjang obs x leh bwk henset serta brgn teknologi len..maka x dapek la eden nk update blog ni..abes obs nanti insyallah byk benda nk dikongsi/diumpat..haha. Yahya plak katanya x dpt ikau pasal x fit..sindrom perut buncit gamaknya…almaklumlah dekat saja chelet beliau dgn chalet En. H*zm*n.muahaha

oklah sbb azan dh b’kumandang..ak pun nk pg smyang..salam

Disbbkn abg aku ada interview PTD..muak dah jd doktor katanya..maka kitaorg stay la jap kt kl sampai slasa.ptg slasa ak blk..tp singgah dulu kt kuale kangsor..lepak umah abg ak jap..pg rabu baru drive blk kelate. seperti biasa jalan ke kb start kt gerik mmg mencabar..tambah2 bapak ak kt sebelah..naik laju sket on la radio..HARGAI NYAWA ANDA DI JALANRAYA. haduih tensen..terpaksa la buang niat nk wat skil initial D sekalipun mmg x reti haha.

sampey je kt umah tengahari tu..kwn ak kol ajak g bakar ayam seraya berkhemah di tepi pantai nan indah(ak dulu skolah single sex so kwn2 suma laki..x de hal nak lepak sampey pg pon). penat x ilang lg pun g jgk la menghormati majlis..buleh lepak2 ngan kekawan..maka berbabeku-beku-an lah ak aritu. tgh malam sket bdk2 ni ajak ronda2..br je masuk keta trus ujan. pikir2 blk cancel berkhemah pasal nk tgk euro lg..so ktorg kemas2 terus lepak carik kedai tayang bola. time aktiviti panggang ayam tu kwn ak ada bwk kamera best..so bleh la wat trick stylo2 pakai kamera tu..jadilah gambar2 kt bwh ni..pakai kamera je tau..x de photoshop di kemudian hari yea.

gambar skill seekers


kwn ak si mije lagho..suma tu muka dia

cubaan ak nk wat org lidi..ini la haha

kwn ak si pokyie bucip..kembar Meor ak rasa muahaha

kyie kambing wat2 rajin

penganjur program kali ni..En. Kollih tgh bajet rajin..mmg berdaddykasi

pepagi ahad lg ak dh bgn..apa x nya tiket gt japan ada 4..tp x de sekoq pun nk g..ak pun jadi la modus operandi merangkp operator sendirian berhad..kejanya kol org carik geng. bkn x leh g sorg tp kalo dpt ramai2 lg syok..kol t*p*n si gigi jarang,dia wat2 b’minat pastu kata x nk..cilakak tui.dh abes suma org ak carik..last2 dtg berita yg melelehkn air idung..abg bulu x jd pegi melaka so dia set blk..Muhaha abg bulu ak syg kamu.

Maka dtgla drebar ak si teruna bulu sekonyong2 dgn ketanya..kitaorg pun b’gembiralah melayan org racing keta sesambil amek gambar bajet2 pro..nasib baek ada kamera pinjam…x de la segan sgt nk lawan apek2 kaya yg bwk kamera besor bagak..tah reti amek gambar idok..tah2 sama taraf je..eksen lbey(ayat org jeles).

gambar yg diamek x dpt diupload lg disbbkn abg bulu kesaygn pergi melancong ke bali anak beranak..ada peluang ak upload la..byk gak benda2 best yg ak nampak ari tu..tp x de gambar so hold dulu la..nanti x feeling gitu..

ini bukan la cite sabtu minggu ni tp minggu lepas punya..lps abes awards day..bkn apa byk benda nk tulis tp x cukup masa..so t’tangguh sampey skrg. abes je awards day abg bulu (bkn nama sbnar) ajak ak g tgk gt japan..tiket pree..ak pun apa lg memandgkn mmmg engineer sejati minat bab keta2 ni terus setuju nk ikut(kalo x minat pun follow gak,kata pree..sapa x mau ye idak?)

tup2 mlm kejadian..ag bulu tipon kata dia x dapek pg pasal kena tgk datuk dia kt melaka..suwey btol..br ingat nk lepak2.Nasib baek tiket ada gak..so buleh la tgk cuma x de org nk layan skali. Ak pun sesambil nk g kutip tiket tu sesambil kluar makan ngn mambang b’bulu ni ni. makan semeja 2 org..mcm gay lak..dh la kongsi makan sepinggan..muahaha. Makan lak kt satu restorn chinese muslim..so dpt la melantak masakn chinese lak..try makan roti hawaii(twist pada murtabak rasanya) & satu lagi ak x ingt nama apa..tp abg bulu kata maksud dia ekoq tikuih pasal mi dia bentuk mcm ekor makhluk nan satu tu(sori x de kamera so x de gambar nk ditunjuk)..abeh makan perut kenyang nk meletop..blk tido..

Udah lame bebenor teman x b’blog nih…sbok memenjang. Mike sume yg membace,sori la bebanyak pasal teman x ckp masa..byk pulak nk dikejor. kalo ada masa nanti teman menuleh la blk ye..

p.s:pinjam slang dr meor maru :p ..entah betoi ke idok..

Nk dijadikn cerita..tibalah hari utk dicurhkn segala ilmu yg mungkin sedikit terlekat pada permenant storage system dan semestinya sebahagian besar lagi pada RAM yg sudah penuh dibuffer sejak beberapa hari kebelakngn ni…adapun hamba pula x tdo dari smlm lagi..kenapa??sbb exam waktu pagi..maka larat lagilh processor nk b’tahan sblm overheat..teman seperjuangn sejak sekolh menengah lagi..Tan Sri Nescafe Rich 3 in 1 setia membantu melancarkn lagi peredaran maklumat yg disambung sinaps2 yg dikhuatiri berisiko utk putus bila2 masa sahaja..jika terjadi maka pengalirn data yg x lancar serta bersumbat2 boleh menyebabkn system failure. Seperti yg dicadgkn partner in crime mlm semalam, apa salahnya standby dgn backup system,bernama toyol…

Adapun makhluk yg satu ni plak kerana saiz fizikal dirinya yg haluih,berkepala botak berkulit ijau(mungkin mak dia byk minum air pandan masa mengandung),pergeraknnya amatlh sukar dikesan oleh algojo2 Dewan Pengujian terhebat sekalipun..termasuklh boss segala algojo KYUEM..Atok B. pemakaiannya pula sgtlh simple iaitu sistem sudah pakai terus buang,maka nasiblah toyol itu hanyut bersama2 bahan buangn lain, menuju alam baru melalui rangkain infrastruktur teleport yg byk tersedia di kiri dan kanan dewan. Tetapi setelah pejam celik berfikir mengenainya..maka get logic yg sedia terpakai,meskipun usang dan ketinggalan zaman memutuskn bahawa maruah dan keberkatan perlu seiringn dgn kejayaan. Adapun si toyol itu..krn blom sempat diseru maka kewujudannya dapat dinafikn dgn jayanya.

Slmt berjaya kpd yg menduduki Paper 4 physics!!!sori kalo x pham,saja nk merapu sblm amek exam.

tetiba td hazman tunjuk gambar yg mcm ada bendealah tersorok dlm gambar tu. pastu ak teringat la satu gambar ni yg dah lama dlm simpanan ak. Gambar ni abg ak tunjuk masa kecik dulu..objeltifnya nk carik muka yg tersorok dlm gambar tu..pastu bila ak x dpt carik suma mulalah abg ak nk mengutuk dgn kutukn2 menusuk kalbu yg amat best mcm biskut meri rasanya..

kalo rajin maka carikla muka2 yg ada dlm ni..(klik gambar utk saiz lg besar)

lepas dh carik,korg reply la brapa byk muka korg jumpa..kalo buleh jgn wat ramai, individual br btl2 uji keupayaan korg.sekadar hiburan sampingan lepas bosan2 ngadap buku

memandgkn hari2 mendatang semakin hampir dgn awards day..maka ak pun nk memperkenalkn suit yg sgt cun..itupun kalo duit kaler indigo byk dlm dompet korg. dikeluarkn syarikat Konaka. Apa speselnya?? bulih basuh terus pakai shower.. berbeza ngan suit len yg kena antar dry clean. Poket anda dalam??

Moga Esok Lebih Baik Dari Hari Ini

June 2008
M T W T F S S
« May   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Published Post